eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Új módszerrel próbálkoznak a cigarettacsempészek: fagyasztanak

Csaknem 32 ezer doboz cigarettát foglaltak le a NAV pénzügyi nyomozói egy Pest megyei hűtőraktárban. A fagyasztott hasábburgonya között elrejtett szállítmány értéke több mint 31 millió forint. Az információk szerint a célállomás Hollandia lett volna.

Fagyasztott hasábburgonya szállítmány

rakodása közben megsérült az egyik doboz, így derült ki, hogy abban a fagyasztott termékek között cigarettát rejtettek el.

A NAV pénzügyi nyomozói átvizsgálták a szállítmányt, és az öt raklapon lévő kartondobozokban csaknem

32 ezer doboz különféle márkájú, orosz zárjegyes cigarettát találtak.

 Az elkövetők megtévesztéssel is próbálkoztak: a raklapok tetején lévő dobozokba csak hasábburgonyát tettek, alulra kerültek a cigarettát rejtő csomagok. Így a raktárban dolgozók sem tudhattak arról, valójában mit rejt a szállítmány.

 A nyomozás forró nyomon indult el orgazdaság bűncselekmény gyanúja miatt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×