eur:
393.59
usd:
368.11
bux:
66311.1
2024. április 24. szerda György
Igazi hős: a négyéves kisfiú Sirivel mentette meg anyja életét

Igazi hős: a négyéves kisfiú Sirivel mentette meg anyja életét

"Halott. Csukva van a szeme és nem lélegzik." A rendőrség fontos tanácsot ad a szülőknek.

Egy négyéves kisfiú, Roman megmentette édesanyja életét, amikor az rosszul lett: eszméletlenül fekvő édesanyja nagyujjával feloldotta annak okostelefonját, és megkérte Sirit (az Apple telefonok intelligens személyi asszisztensét, "aki" hanggal vezérelhető), hogy tárcsázza a 999-es segélyhívó számot.

A rendőrség közzé is tette a felvételt, hangsúlyozva: ezért is fontos, hogy a kisgyerekeknek megtanítsák, mit kell csinálni vészhelyzetben, és hogy a gyerekek megtanulják a lakcímüket.

Roman szüleivel, ikertestvérével és húgával a dél-londonban él. A segélyhíváskor elmondta, hogy édesanyja meghalt, mert "csukva van a szeme és nem lélegzik". A kiérkező rendőrök és orvosok segítségének, és a gyors kórházba szállításnak köszönhetően sikerült megmenteni a nő életét.

A lakcím megtanulása azért is fontos, mert a hatóságok csak a legközelebbi adótornyot tudják beazonosítani egy ilyen esetnél, és így sok időt veszítenek, míg sikerül eljutni a pontos címre. Ebben az esetben Roman ügyességének köszönhetően 13 perc alatt a helyszínen voltak, és életmentő segítséget nyújthattak az anyukának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×