Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lecsaptak az újpesti droglaborra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ötvenmillió forint értékű amfetamin feketepiacra kerülését akadályozták meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, amikor lecsaptak a fővárosi kábítószerlaborra - számolt be a police.hu.

Kábítószerlaboron ütöttek rajta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) és a KR Különleges Szolgálatok Igazgatósága munkatársai a főváros IV. kerületében - írta honlapján a rendőrség.

A helyszínen lefoglalt műanyag tartályban lévő mintegy 120 liter amfetamintartalmú folyadékból az igazságügyi vegyészszakértő előzetes véleménye alapján

15-20 kilogramm por állagú kábítószer készülhetett volna.

Mivel az amfetamint rendkívül robbanásveszélyes vegyi anyagokból állítják elő, az intézkedésben a rendőrök mellett a Katasztrófavédelem és az Országos Mentőszolgálat egységei is részt vettek.

A házilag épített laborban a kábítószer előállítása közben értek tetten egy 33 éves budapesti férfit.

A rajtaütéssel egy időben, más budapesti és főváros közeli helyszíneken további három gyanúsítottat fogtak el összehangolt akcióban.

A rendelkezésre álló adatok szerint e 33 éves szurdokpüspöki férfi a kábítószer előállításához szükséges vegyi anyagok beszerzését és szállítását intézte; egy 36 éves kakucsi férfi az anyagi fedezetet biztosította és részt vállalt a kábítószer értékesítésében; míg egy 48 éves dunapataji férfi a gyártáshoz használt ipari telepet bocsátotta rendelkezésre.

A négy elfogott személyt a KR NNI munkatársai kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki, majd

őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!