eur:
394.19
usd:
369.08
bux:
65618.17
2024. április 23. kedd Béla

Halálos vonatgázolás Szolnok előtt

A Budapest-Nyugati pályaudvarról Nyíregyházáig közlekedő Cívis InterCity Szolnok előtt a nyíltpályán egy személyt elgázolt, aki a helyszínen életét vesztette - közölte a Mávinform.

A hatósági intézkedések ideje alatt a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vonalon általában 15 perccel meghosszabbodhat a vonatok menetideje. A Cívis IC utasait egy másik vonatra átszállítják, azzal utazhatnak tovább.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nagy amplitudóval leng ki a forint

Nagy amplitudóval leng ki a forint

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgathatják meg a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése lesz. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, de hétfőn egyelőre enyhe gyengüléssel indított. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×