eur:
393.76
usd:
367.89
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Jókora pusztítást végez Budapesten a viharos szél

Közel 30 alkalommal riasztották a tűzoltókat a fővárosban a viharos erejű szél által okozott károkhoz kedd kora délutánig - tájékoztatott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kisdi Máté közölte: a többi között a XIII. kerületi Bulcsú utca és Szabolcs utca kereszteződésében egy nagyméretű fa dőlt az úttestre. A XII. kerületi Maros utcában vakolat hullott egy épületről az ott parkoló járművekre.

A IV. kerületben, a Szilágyi utcai felüljáróról is hullik a vakolat, a tűzoltói beavatkozás idejére a forgalom egy sávon halad. A II. kerületi Hűvösvölgyi úton karvastagságú, öt méter hosszú faágakat távolítanak el a tűzoltók az úttestről.

A XIII. kerületi Váci úton egy hatemeletes lakóház negyedik emeleti erkélyéről betontömb esett a járdára, a tűzoltók eltávolítják a még lógó darabokat.

A kispesti Zalaegerszeg utcában megdőlt egy hársfa, veszélyeztetve ezzel a közlekedést. A VI. kerületben, a Deák Ferenc téren egy bádoglapot mozgat a szél, itt szintén a tűzoltók beavatkozása szükséges.

Az egységek folyamatosan számolják fel a káreseteteket - sorolta a szóvivő.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője arról számolt be, hogy a fővároson kívül Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyékben kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk a viharos szél okozta károk miatt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×