eur:
394.37
usd:
365.29
bux:
65565.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Mobiljáért késelte meg a fiút a hajnali vonatos támadó

Korábbi, emberölés kísérlete miatt kiszabott büntetéséből való szabadulása után alig több mint egy hónappal újra erőszakos bűncselekményt követett el az a 37 éves férfi, aki az egri vasútállomáson késsel - életveszélyes sérüléseket okozva - akarta megszerezni egy fiatalkorú mobiltelefonját - tudatta a Heves Megyei Főügyészség.

A főügyészség beszámolója szerint az egyaránt ittas vádlott és sértett 2016. június 19-én hajnalban találkozott össze az egri vasútállomáson, a Füzesabonyba induló vonat egyik kocsijában, ahol a sértett már egy négyes boxban ült, amikor vele szemben, hajnali 3 óra körül helyet foglalt a vádlott.

A férfi beszélgetést kezdeményezett, melynek során megkérdezte a mobiltelefonján zenét hallgató fiatalt, hogy eladná-e azt neki, mert azzal lepné meg a lányát a születésnapján.

Miután a sértett közölte, hogy a készülék nem eladó, a vádlott - egy köteg pénzt a kezébe véve – választás elé állította őt, mondván, hogy vagy hagyja kifizetni a telefont, vagy azt el fogja tőle venni. Mivel a fiú továbbra sem mutatott készséget az adásvétel iránt, a férfi - immár az ülések között állva - ököllel gyomorszájon vágta, majd magához vette a sértett által az ütés következtében földre ejtett telefont. A bántalmazott fiatalkorú megpróbált védekezni, visszaütött, de ezzel csak tovább ingerelte támadóját, aki a farzsebéből elővett egy rugóskést, és azzal összeszurkálta a fiút a peronon. A szúrások közül kettő - ami a sértett mellkasát érte - életveszélyes volt, mivel megnyitotta a mellüreget. A történtek után a vádlott leugrott a vonatról, és a telefont is hátrahagyva elmenekült. A fiatalembert kórházba kellett szállítani, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A Heves Megyei Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja. A vele, mint erőszakos többszörös visszaesővel szemben kiszabható halmazati büntetés maximuma 25 év.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Óriási az érdeklődés a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment 2024 című konferenciája iránt, amelyen várhatóan Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára is részt vesz. Az egésznapos szakmai rendezvény teltház közelében jár, már csak néhány szabad hely van, így érdemes sietni a regisztrációval, amelyet itt tud megtenni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×