eur:
393.8
usd:
368.33
bux:
66390.26
2024. április 24. szerda György

Egy kiló kokainnal a gyomrában érkezett Budapestre a drogfutár

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az ellen a 30 éves, bissau-guineai állampolgárságú férfi ellen, aki a vád szerint egy ismerőse megbízásából, kapszulákban lenyelve több mint egy kilogramm kokaint hozott be Magyarországra.

A vádirat szerint a vádlott tavaly év elején került kapcsolatba egy Görögországban élő, egyelőre még nem azonosított személlyel, aki rávette az anyagi nehézségekkel küzdő férfit arra, hogy 5000 euróért, kapszulákban lenyelve, kokaint szállítson Dubajból Budapestre.

A vádlott társa utasításai alapján 2016 májusában repülőgéppel Dubajba utazott, ahol átvett 110 darab, összesen mintegy 1,1 kilogramm kokaint tartalmazó kapszulát. Másnap hajnalban egy dubaji szállodai szobában lenyelte a kapszulákat, majd egy a reggeli órákban induló járattal Budapestre utazott.

A futár május 9-én érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahonnan taxival egy VIII. kerületi hotelhez ment azért, hogy ott a kapszulákat a szervezetéből kiürítse, majd azokat a megbízás szerint átadja egy harmadik személynek. Amikor a szálloda előtt kiszállt a taxiból, a nyomozók elfogták.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Nem csökkenti a gázárat a kormány az átlagfogyasztás felett - Elárulta a hátteret Lantos Csaba

Nem csökkenti a gázárat a kormány az átlagfogyasztás felett - Elárulta a hátteret Lantos Csaba

A korábbi 23%-ról 10% alá csökkent azon magyar háztartások aránya, akik gázszámláján megjelenik a 7,5-szeres gázár az átlagfogyasztás felett, és 13%-ról 3,6%-ra csökkent az eladott gázvolumenen belül a 7,5-szeres gázár aránya, amely eredmények "az ország szempontjából jók", és "ez az, amit el akartunk érni" – jelentette ki Lantos Csaba a 24.hu podcast műsorában. Az energiaügyi miniszter szerint részben emiatt, részben egyéb okok miatt "most nincs napirenden", hogy csökkentsék a 7,5-szeres gázárat, igaz nem állítja, hogy ez soha nem fog bekövetkezni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×