eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kiakasztotta a brazilokat az elnöki Nutella

Felháborodást keltett a tavaly augusztusban hivatalba lépett brazil elnök, Michel Temer idei repülős útjaihoz készült bevásárlólista, amelyen töménytelen édesség, egyebek mellett 500 karton Haagen-Dazs fagylalt és 120 üveg Nutella is szerepel.

Temer beiktatásakor azt ígérte, hogy kihúzza a latin-amerikai országot a súlyos recesszióból és új vágányra állítja. Októberben Rio De Janeiróban több ezren tüntettek az állami kiadásokat érintő megszorítási tervei miatt.

Az elnöki gép 2017-es bevásárlólistáját december végén hozták nyilvánosságra, és rögtön akkora felzúdulást keltett, hogy a kormány néhány órán belül bejelentette: törölték a megrendelést.

A Temer repülős útjaira szánt nyalánkságok között szerepelt többek között majdnem másfél tonnányi csokoládétorta, 400 kilogramm epres és gyümölcsös torta, 3700 szendvics, 7500 kilogramm jégkocka, 500 kilogramm szárazjég, 500 adag szarvasgomba, ötezer kávékapszula, 1500 liter kókusztej és 200 adag elnöki reggeli görög joghurttal, provolone és brie sajttal, valamint bivalymozzarellával.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×