Gigantikus feliratban üzent a magyar rendőr

Infostart
2017. január 4. 09:17
Egy francia televíziós társaság készített szombaton vágóképeket az ásotthalmi határzár felett. Az ő drónjuk vette fel azt az elkeseredett feliratot, amit ismeretlenek véstek bele a földbe öles betűkkel az egyik magaslati őrbódé mellé - számolt be a delmagyar.hu.

Egy francia tévétársaságnak adott interjút szombaton az ásotthalmi határzár mellett Toroczkai László, amihez a stáb légi felvételeket is készített egy drónnal.

Ásotthalom polgármestere alig akart hinni a szemének, amikor meglátta a méteres földbe írt betűket néhány méterre a határzártól, közvetlenül egy magaslati őrbódé előtt.

"A felirat stílusával és szóhasználatával nem értek egyet. Máskülönben megértem azokat az elkeseredett rendőröket és katonákat, akiknek mínusz 10 fokban is tizenkét órát kell állniuk a határzárnál sokszor hetekig távol a családjuktól. Ők nem csak a határ védelmére esküdtek fel. Ez a határőrség feladata lenne, ami jelenleg nem létezik Magyarországon" – mondta Toroczkai László.

Ásotthalom polgármestere arra kérte a francia híradósokat, hogy ezt a feliratot ne használják anyagukhoz, ne így mutassák be hazánkat a franciáknak.

A delmagyar.hu információi szerint a feliratot azóta eltüntették.