eur:
394.05
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Részegen akart vezetni egy pilóta

Röviddel a járat indulása előtt rendőrök vezettek ki egy részeg szlovák pilótát egy repülőgép pilótafülkéjéből a kanadai Calgaryban.

A Travel Service cseh légitársaság 37 éves pilótája, Miroslav Gronych szombaton ittas állapotban érkezett a Boeing 737-es gép pilótafülkéjébe. A repülőgép a Sunwing kanadai légitársaság megbízásából a mexikói Cancúnba repült volna, fedélzetén 99 utassal és az öttagú személyzettel.

A hatóságok szerint a személyzetnek feltűnt a repülőgép kapitányának különös viselkedése, majd a pilóta el is vesztette az eszméletét. Ezután értesítették a rendőrséget, amely őrizetbe vette. A férfi véralkoholszintje két órával az elfogása után is a megengedett 0,8 ezrelék háromszorosa volt.

A Sunwing légitársaság, amely telente a személyzettel együtt repülőgépeket kölcsönöz a Travel Service charter légitársaságtól, szóvivőjén keresztül megköszönte a személyzet lelkiismeretességét "e sajnálatos incidens során". A gép végül egy másik pilótával indult Cancúnba.

A napokban egy indonéz légitársaság, a PT Citilink Indonesia is elbocsátotta egyik pilótáját, aki szintén részegen akart repülőgépet vezetni december 28-án. Az utasok akkor kezdtek gyanakodni, amikor elmosódott szavakat és zavaros bejelentéseket hallottak a pilótafülkéből. Sokan elhagyták a gépet és a pilóta lecserélését követelték, mert attól tartottak, hogy részeg vagy drogok befolyása alatt áll. A légitársaság két vezetője az eset után benyújtotta lemondását.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×