eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Egy éjszaka az Ikeában? Vicces, mégse tedd!

Egy éjszaka az Ikeában? Vicces, mégse tedd!

A svéd bútorkereskedelmi hálózat arra kéri a tiniket, hogy ne kövessék elődeiket, és a továbbiakban ne osonjanak be illegálisan az áruházaiba, hogy ott aludjanak zárás után – számolt be holnapján a BBC.

Idén eddig világszerte körülbelül tíz tinédzser osont be az Ikea üzleteibe, hogy az éjszakát engedély nélkül ott töltse.

Legutóbb két 14 éves lányt értek tetten a nemzetközi hálózattal rendelkező cég alkalmazottai, miután az éjszakát a svédországi Jonkopingban lévő üzletben töltötték.

Úgy tűnik, hogy a vírusként terjedő ötlet elindítója két belga YouTube-er, akik augusztusban videót készítettek arról, hogy mit csinálnak az áruházban éjszaka, például azt, hogy hogyan ugrálnak a kiállított ágyakon. Az általuk készített videót azóta 1,7 millióan látták.

Hogy a záróra után is bent maradhassanak, három óráig rejtőztek egy gardróbban. A két belga illegális üzletfoglalót – ellentétben a két 14 éves lánnyal – nem kapták el, mivel az áruházban töltött éjszaka után ismét elrejtőztek a szekrényben, majd nyitás után egyszerűen kisétáltak az üzletből.

Az Ikea tekintettel a két 14 éves jonkopingi tinédzser fiatal korára, nem tettek feljelentést. Két másik októberben, Malmöben tetten ért lány azonban nem volt ilyen szerencsés.

„Azt reméljük, hogy ez a trend lassan el fog csitulni. Nem értjük, hogy miért vicces az, amit tesznek”- reagált Jakob Holmstrom, az Ikea svédországi sajtóreferense.

„Értékeljük, hogy az emberek vicces élményeket szerezni jönnek az Ikeába, ám számunkra a munkatársaink és a vendégeink biztonsága a legfontosabb, ezért nem engedhetjük, hogy éjszakára az üzletben maradjon bárki is” - indokolta az Ikea angliai sajtóreferense.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×