eur:
392.89
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Végigfosztogatta Európát a Rózsaszín Párduc

Nemzetközi bűnözői csoportok követték el Prágában azokat a rablásokat, amelyek során összesen mintegy 34 millió korona (391 millió forint) értékű ékszer tűnt el - közölte a cseh rendőrség.

Az elkövetők egy része már rács mögé került, s amennyiben bűnösségüket a bíróságok kimondják, akár 15 évi börtönbüntetést is kaphatnak - mondta Jirí Zábrodsky, a prágai rendőrség rablásokkal foglalkozó osztályának vezetője.

Az első nagy rablásra, amely során az óvárosi Bvlgary luxus ékszerboltból 17 millió korona értékű óra, nyaklánc és fülbevaló tűnt el, 2012 decemberében került sor. A három tettesből kettőt a közelmúltban Münchenben tartóztatott le a német rendőrség, ahol újabb rablást készítettek elő, egy tettest pedig továbbra is köröznek nemzetközi elfogatóparancs alapján.

Zábrodsky szerint a tettesek szerbek és a Rózsaszín Párduc nevű szerbiai irányítású bűnbanda tagjai. A bandának mintegy 800 tagja van, elsősorban a volt Jugoszlávia államaiból, akik egész Európában tevékenykednek.

A második és a harmadik nagy rablást, tavalyelőtt és idén, a Vyborg elnevezésű bűnbanda követte el, amelyet Oroszországból és Finnországból irányítanak. Ők két luxus ékszerboltból több mint 16,5 millió korona értékű árut tulajdonítottak el. A tíz elkövető többségét a rendőrségnek Csehországban, Svájcban és Észtországban már sikerült elkapnia - közölte a prágai rendőrség.

Az ellopott, és időközben töredékáron eladott luxus ékszerek után tovább folyik a rendőrségi kutatás.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×