eur:
395.13
usd:
371.12
bux:
65254.29
2024. április 19. péntek Emma

Chaba miatt járatokat töröltek és iskolákat zártak be

Viharos széllökések kíséretében, erős hullámokat korbácsolva haladt el a japán Okinava sziget mellett keddre virradóra a Chaba névre keresztelt tájfun. Az ítéletidő miatt több száz embert evakuáltak, iskolákat és boltokat zártak be, számos járatot töröltek.

Az idei év 18. tájfunja reggelre elhagyta Okinava prefektúra térségét, de a tenger a kora délutáni órákban is viharos volt, illetve az északabbra fekvő, Kagosima prefektúrához tartozó Amami sziget környékén.

Az okinavai meteorológiai szolgálat kedd reggel feloldotta az előző napi riasztást. Hétfőn a széllökések sebessége meghaladta az óránkénti 300 kilométert, több mint kétszáz járatot kellett törölni a prefektúra déli részén fekvő Naha repülőtéren, nyolcszáznál több embernek kellett elhagynia otthonát. Mintegy 3700 háztartásban voltak áramkimaradások a vihar miatt.

A meteorológiai szolgálat szerint a tájfun a Kelet-kínai-tengeren halad északi-északnyugati irányban óránkénti húsz kilométeres sebességgel, 270 kilométeres széllökések kíséretében. A vihar várhatóan szerda reggel éri el a japán Kjúsú sziget északi vagy a Koreai-félsziget déli részét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×