eur:
394.17
usd:
369.67
bux:
65792.91
2024. április 23. kedd Béla

Ilyen sem volt még a kínai örökségvédelemben

Közösségi finanszírozással gyűjtenek pénzt a kínai Nagy Fal egyik szakaszának helyreállítására.

A múlt héten indított Add Me to Protect the Great Wall elnevezésű kezdeményezéshez több mint 10 ezer ember csatlakozott, együttesen több mint 120 ezer jüannal (ötmillió forint) támogatva a projektet. A kampány célja, hogy december 1-jéig 11 millió jüan (450 millió forint) gyűljön össze.

Ebből az összegből finanszíroznák a renoválásra szánt 1050 méternyi falszakasz első 460 méterének helyreállítását. A munkálatok tavasszal kezdődnének. A Hopej tartománybeli Hszifengkouban futó falszakasz fennmaradó részét két további ütemben állítanák helyre. A projekt összköltségét 23 millió jüanra becsülik.

"Az adománygyűjtés nagyon jól halad. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy megismertessük a nagyközönséget a Nagy Fal történetével és kultúrájával, valamint a megóvására irányuló erőfeszítések nehézségeivel. Szeretnénk jobban belevonni a publikumot a fal megóvásába" - mondta Tung Jao-huj, a kínai Nagy Fal Társaság vezetője, aki egyben a projekt felelőse.

Az internetes adománygyűjtést, amelyre még nem volt példa a kínai örökségvédelemben, a Kulturális Örökségek Állami Hivatalának (SACH) szárnyai alatt működő örökségvédelmi alapítvány kezdeményezte. A szervezők különböző vállalkozások támogatását is igyekeznek elnyerni.

Az adományozókat folyamatosan tájékoztatni fogják a fejleményekről, valamint szemináriumokon és téglakészítő tanfolyamokon is részt vehetnek, továbbá szemrevételezhetik a munkálatokat.

A viharvert hszifengkoui falszakasz története több mint 500 évvel ezelőttre nyúlik vissza, és az építmény ma már bármelyik pillanatban összeomolhat.

A több mint 21 ezer kilométer hosszan futó Nagy Fal döntő része rendkívül rossz állapotban van a természetes erózió és az ember okozta károk miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×