Ők a legjobban kereső színészek a Forbes szerint

Infostart
2016. augusztus 26. 09:14
A Forbes magazin szerint Dwayne Johnson az elmúlt év legjobban kereső színésze.

A birkózóból lett filmsztár, Dwayne Johnson a 44 éves Robert Downey Jr.-t váltotta a toplista élén.

Dwayne Johnson a Forbes kalkulációja szerint az elmúlt egy évben 64,5 millió dollárt (nagyjából 17,6 milliárd forintot) keresett, amivel jócskán megduplázta tavalyi bevételét. A sztár főleg a Központi hírszerzés című akciókomédia sikerének köszönhetően növelte vagyonát, de a Halálos iramban-sorozat nyolcadik epizódjából is származtak bevételei.

Bár Jackie Channek a mögöttünk álló évben nem volt nagy kasszasikere Amerikában, színészként és producerként mégis 61 millió dollárt kapott, ami a Forbes listáján a második helyet biztosította számára.

Harmadikként Matt Damon futott be 55 millió dolláros bevétellel, amely főként a 2015-ben bemutatott Mentőexpedíció című film sikeréből származott. Robert Downey Jr., a tavalyi első helyről a nyolcadikra csúszott vissza: 33 millió dollárt keresett.

A magazin egy nappal korábban közölte a legjobban kereső színésznők listáját és nem is mulasztotta el felhívni a figyelmet a hollywoodi színészek és színésznők bevételei közötti jókora különbségre. Dwayne Johnson 64,5 millió dollárjához képest ugyanis a mások mellett Az éhezők viadalából ismert Jennifer Lawrencenek, 46 millió dolláros bevétel is elegendő volt arra, hogy megőrizze első helyét a legjobban kereső a színésznők között. Jennifer Lawence-t egyébként Melissa McCarthy és Scarlett Johansson követi a hölgyek, Forbes által összeállított listáján.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Ők a legjobban kereső színészek a Forbes szerint
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást