eur:
394.02
usd:
364.85
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Napos lesz a szerda

Szerdán túlnyomóan napos időre számíthatunk, csak kevés gomolyfelhő lesz, csapadék nem várható. Az

Kedden keleten is csökken a felhőzet, de eleinte ott néhol zápor még előfordulhat. Éjszaka többnyire derült lesz az ég. Szerdán túlnyomóan napos időre számíthatunk, csak kevés gomolyfelhő lesz, csapadék nem várható. Az északi szél napközben, főként keleten, többfelé megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 25 és 29 fok között alakul.

Európa északi és keleti tájai fölött ciklonok, illetve a hozzájuk tartozó frontrendszerek helyezkednek el, ott gyakran erősen felhős az ég, több helyen esik az eső, záporeső. Ugyanakkor kontinensünk délnyugati, középső vidéke, valamint az Ural előtere fölött anticiklonális hatások érvényesülnek. Arrafelé a változó felhőzet mellett sokat süt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés.

A legmagasabb hőmérséklet a felhős, csapadékos északi területeken és a front mentén keleten is 13 és 22, délebbre 22 és 27 fok között alakul. A legmelegebb az Ural előterében és a Földközi-tenger országaiban van, ahol a délutáni órákra sokfelé 30-35 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félszigeten és a Fekete-tengertől északra 36-40 fokot is mérnek. Szerda estig a Kárpát-medence fölött is anticiklon alakul ki, egyre szárazabb, kissé melegebb léghullámok érkeznek fölénk.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×