eur:
393.36
usd:
366.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Túszejtőt lőtt le a rendőrség egy floridai melegbárban, sokan megsebesültek

Túszejtőt lőtt le a rendőrség egy melegbárban szombat este az Egyesült Államokban, a floridai Orlandóban, ahol egy lövöldözést követően legkevesebb húsz ember megsebesült.

A Sky News brit hírtévé arról számolt be, hogy egy fegyveres lövöldözni kezdett, majd túszokat ejtve elbarikádozta magát a lokálban. A riporter szerint azt gyanították, hogy a tettesnél pokolgép van.

Helybeliek elmondták, hogy robbanást hallottak, és rendőrök vették körbe a táncos mulatóhelyet - amely egyébként Orlando "legmelegebb melegbárjaként" hirdeti magát. A környéken tucatnyi mentőautó várt készenlétben.

A rendőrség egy, a Twitter közösségi oldalra feltett üzenetében azt közölte, hogy ők hajtottak végre ellenőrzött robbantást. Az üzenetben egyben javasolták, hogy az emberek maradjanak távol a területtől.

Két napon belül egyébként ez volt a második lövöldözés Orlandóban: péntek este itt lőtték agyon a "The Voice" című tehetségkutató műsorban feltűnt fiatal énekesnőt, Christina Grimmie-t, aki épp aláírásokat osztogatott egy koncertje után - kevesebb mint 5 kilométerre a melegbártól.

A lőfegyverrel elkövetett erőszakos cselekmények mindennaposak az Egyesült Államokban: ezekben csak az év eleje óta több mint 5800-an vesztették életüket.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×