Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Halálos vonatbaleset Belgiumban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tehervonatba rohant egy személyvonat Belgiumban vasárnap éjjel, a súlyos balesetnek az újabb közlések szerint három halálos áldozata és közel negyven sérültje van - jelentette egy helyi lap.

A súlyos baleset pontos helyszíne a vallóniai régió Saint-Georges-Sur-Meuse települése volt, a mentési munkák első mérlegéről a település polgármestere számolt be a Belga hírügynökségnek. (Az első híradások a szomszédos Hermalle-sous-Huy települést nevezték meg helyszínként.)

A polgármester szerint a személyvonat "nagy erővel" ütközött bele az előtte haladó tehervonatba. Hétfő hajnali fél kettőkor adott nyilatkozatában azt mondta, hogy az áldozatok száma még vélhetően változni fog.

A vasútvonalat üzemeltető Infrabel vállalat szóvivője megerősítette, hogy "a két vonat ugyanazon a sínen haladt, és a személyvonat belerohant a tehervonat végébe", részletekbe azonban nem bocsátkozott.

A L'Avenir weboldala által idézett egyik fiatal szemtanú, aki a vonaton utazott, kaotikusnak írta le a nagy erejű ütközés után kialakult helyzetet. Szavai szerint a Namurból Liege-be közlekedő vonat két első kocsija "teljesen összeroncsolódott".

Az éjjel negyed 12-kor történt baleset helyszínére nagy erőkkel vonultak ki a mentők és tűzoltók, és éjfélkor még a sérültek roncsok közül való kiszabadításán dolgoztak.

A mintegy negyven ingázó utast szállító hatkocsis szerelvény első két kocsija kisiklott, a pozdorjává zúzott első kocsit az ütközés ereje levetette a vasúti pályáról.

A hatóságok válságstábot és egy kihelyezett elsősegélyközpontot állítottak fel a közelben.

Francois Bellot közlekedési miniszter is a helyszínre sietett.