eur:
393.76
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A személyvonat 90 kilométer/órás sebességgel rohant az előtte haladó tehervonatba

Tehervonatba rohant egy személyvonat Belgiumban vasárnap éjjel, a súlyos balesetnek három halálos áldozata van, de a hatóságok újabb tájékoztatása szerint csak kilenc embert kellett különböző súlyosságú sérülésekkel kórházba szállítani - jelentette hajnalban a belga média.

A kórházba vitt sérültek közül néhánynak az állapota életveszélyes.

További 27 embert viszont csak könnyebb sérülésekkel kellett kezelni, és többségük azóta haza is térhetett - közölték az illetékes hatóságok egy hajnali sajtótájékoztatón.

A belga média az éjjel közel negyven sérültről számolt be a baleset helyszíneként megjelölt vallóniai Saint-Georges-Sur-Meuse település polgármesterére hivatkozva. Az újabb sajtótájékoztatón Francis Dejon polgármester visszavonta azt a korábbi megjegyzését, hogy az áldozatok száma még vélhetően nőni fog.

Egyelőre nem világos, hogy mi vezetett a vasárnap éjjel, nem sokkal 11 óra után bekövetkezett vonatbalesethez.

Dejon hajnalban annyit erősített meg, hogy a személyvonat mintegy 90 kilométer/órás sebességgel rohant bele az ugyanazon a sínen előtte haladó tehervonatba.

Az SNCB belga vasúttársaság közlése szerint összesen mintegy negyven ember utazott a hatkocsis szerelvényen, amelynek első két kocsija az ütközésben összeroncsolódott.

A baleset helyszínére nagy erőkkel vonultak ki a mentők és tűzoltók, a hatóságok válságstábot és egy kihelyezett elsősegélyközpontot állítottak fel a közelben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×