eur:
393.82
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Negyven tigriskölyök teteme hevert a Tigris Templomban

A thai vadvédelmi hatóságok 40 tigriskölyöktetemre bukkantak szerdán egy fagyasztóban a délkelet-ázsiai ország híres Tigris Templomában az ott élő nagymacskák költöztetésekor.

A Bangkoktól nyugatra fekvő Kancsanaburi tartomány egy távoli zugában található Tigris Templom közkedvelt idegenforgalmi látványosság, amelyet turisták tízezrei keresnek fel az ott élő hatalmas tigrispopuláció miatt.

A nemzeti parkok, vadállatok és növények megóvásáért felelős minisztérium (DNP) tavaly elrendelte több mint 140 tigris áttelepítését a nyugat-thaiföldi Ratcsaburi tartomány egyik tenyésztési központjába, mert a buddhista templom engedély nélkül tartja a nagymacskákat.

A templomot állatkínzással és illegális vadállat-kereskedelemmel is vádolják 2001 óta. A tigris szerveit ugyanis a hagyományos kínai gyógyászatban felhasználják.

A nagymacskák elköltöztetése hétfőn kezdődött, azóta 52 állatot vittek el, 85 még a templom területén van - közölte szerdán Adisorn Nucsdamrong a minisztérium vezérigazgató-helyettese. A 40 tigriskölyöktetemről elmondta: valamiért értékesek lehettek a templom számára, hogy megőrizték őket.

Az állatok elköltöztetése, amelyben mintegy ezer vadvédelmi szakember, köztük számos katona vesz részt, a tervek szerint egy hetet vesz igénybe.

A National Geographic magazin januári riportja szerint a Tigris Templomnak évente nagyjából 2,8 millió dollárnak (789 millió forint) megfelelő összegű bevétele származik a turistákból, akik azért érkeznek a templomhoz, hogy megsimogassák és megetessék a tigriskölyköket, valamint pórázon sétáltassák és szelfiken örökítsék meg a felnőtt példányokat.

A PETA amerikai állatvédő szervezet kedden közölte, hogy a templom egy pokol volt az állatok számára és felszólította a helyi és külföldi turistákat, ne látogassák a templomot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×