eur:
393.77
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Angelina Jolie a világ egyik legjobb egyetemének vendégprofesszora lesz

A nők, béke és biztonság című mesterképzés vendégtanára lesz Angelina Jolie.

A nők, béke és biztonság című mesterképzés vendégtanára lesz Angelina Jolie a London School of Economics-on (LSE) - jelentette be hétfőn a neves londoni egyetem.

Az intézmény Center for Women, Peace and Security nevű központja a jövő évben indítja az egész világon egyedülálló, első ilyen jellegű képzést. A nőkre és a nők jogaira összpontosító központot tavaly nyitotta meg Angelina Jolie és William Hague volt brit külügyminiszter.

"Fontos, hogy bővítsük a párbeszédet arról, miként lehet előtérbe helyezni a nők jogait, miként lehet véget vetni a nőket aránytalanul sújtó bűncselekményeknek. Alig várom, hogy taníthassak és tanulhassak a diákoktól, és megoszthassam tapasztalataimat, amelyeket az ENSZ és a kormányok mellett dolgozva szereztem" - fogalmazott hétfői közleményében Angelina Jolie, aki az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHRC) különmegbízottja.

William Hague volt brit külügyminiszter, aki szintén az intézmény vendégprofesszora lesz, már évek óta szorosan együttműködik Angelina Jolie-val a nemi erőszak felszámolásáért a válságövezetekben.

Az együttműködést Jolie A vér és méz földjén című 2011-ben forgatott boszniai háborús drámája indította el. Az amerikai színésznő bemutatkozó rendezésében a balkáni háborúban megerőszakolt muszlim nőknek állított emléket. 2014-ben Hague és Jolie csúcstalálkozót szervezett Londonban, hogy véget vessenek a nemi erőszak "háborús fegyverként" való alkalmazásának.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×