eur:
394.57
usd:
369.67
bux:
65738.49
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Tűz pusztított egy kirándulóhajón

Negyvenhat emberrel a fedélzetén tűz ütött ki szerdán Ausztrália partjainál, a Nagy-korallzátonynál egy katamarán kirándulóhajón, amely elsüllyedt, de minden utast sikerült kimenteni.

A rendőrség tájékoztatása szerint 19 embert, nem életveszélyes sérülésekkel, kórházba szállítottak azután, hogy a Spirit 1770 nevű hajó elmerült. Az utasok többsége kínai állampolgár volt - számolt be a Nine Network nevű tévétársaság.

A 23 méter hosszú hajó egynapos utat tett a Lady Musgrave szigethez. A tűz akkor ütött ki, amikor már visszatérőben volt az 1770 nevű városba, amelyet azért neveznek így, mert abban az évben és ott szállt partra Ausztráliában James Cook brit felfedező és tengerész. A lángok a motortérben csaptak fel.

Az utasok és a legénység tagjai felvették mentőmellényeket, 30 perc alatt mindenki elhagyta a süllyedő hajót - közölte az ABC tévécsatorna.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×