Takarékosabb esküvőkre biztatta a házasodókat a dél-koreai kormányfő

InfoRádió / MTI
2016. április 1. 14:27
Takarékosabb, kisebb esküvőkre biztatta Hvang Kjo Ahn dél-koreai kormányfő a házasodókat, mert szerinte a nagyszabású lagzik óriási anyagi terhet rónak a fiatal párokra.

Hvang szerint itt az ideje, hogy elterjedjenek a kisebb költségvetésű, mégis az ünnephez méltó esküvői rendezvények. A miniszterelnök erről pénteken beszélt azon a díszebéden, amelyet öt frissen házasodott pár számára adott szöuli hivatali rezidenciáján.

Dél-Koreában egy átlagos esküvő a járulékos költségekkel már 82,3 millió vonba (20 millió forintba) kerül, ennek negyedét kell kifizetni az esküvői helyszínért.

A helyi házasságkötési szokások meglehetősen extravagánsak, több száz vendéget hívnak meg az esküvőre, amelyet drága "esküvői termekben", szállodákban rendeznek meg. Ez a trend csak az utóbbi időben kezdett megváltozni, egyre több pár választ esküvői helyszínül középületet, és elhagyják az esküvőt megelőző partikat.

Hvang hangsúlyozta, hogy az esküvőnek inkább áldásnak, mint tehernek kellene lennie, és hozzáfűzte, hogy kormánya továbbra is támogatni fogja az egybekelőket azzal, hogy középületeket ad bérbe számukra az esküvőhöz.