eur:
394.71
usd:
369.8
bux:
65522.79
2024. április 23. kedd Béla

Rekord mennyiségű hó lepte el Moszkvát

Rekord mennyiségű hó, a havi átlag 65 százaléka esett le szerdára virradóra Moszkvában - közölte Pjotr Birjukov, az orosz főváros alpolgármestere.

Reggelre 20 centiméter hó esett le - mondta Birjukov. Hozzátette, hogy a tél kezdete óta eddig már 242 centiméter hó esett, ami 60 százalékkal több az ebben az időszakban átlagos 152 centiméteres hómennyiségnél.

Az alpolgármester elmondta, hogy Moszkva utcáin 15 és fél ezer munkagép és több mint 60 ezer hómunkás takarítja a havat.

A havazás miatt óriási dugók alakultak ki az orosz fővárosban és a Moszkvába vezető utakon, jelentős fennakadások és késések voltak a vasúti közlekedésben is.

Az időjárási előrejelzések szerint a havazás a nap közepén megszűnik, a késő délutáni órákban a hőmérséklet plusz 1-2 fokra emelkedik, és a hó olvadni kezd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×