Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mindenki Van Gogh hálószobájában akar aludni

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Meghirdetése után percekkel már nem volt szabad dátum februárra abban az apartmanban, amelyet Vincent van Gogh hálószobájának mintájára alakított ki a Chicagói Művészeti Intézet.

A híres holland festő arles-i szobájáról készült festményekhez megszólalásig hasonlító szobát az intézmény vasárnap nyíló Van Gogh-kiállításához készítették, és egy közösségi szállásmegosztó oldalon kínálják éjszakánként 10 dollárért.

A múzeum internetes oldala szerint a tárlat részeként első alkalommal lesz látható Észak-Amerikában a művész arles-i hálószobájáról 1888 és 1889 között készült világhírű festménysorozat mindhárom darabja. A kiállításon az érdeklődők Van Gogh 36 alkotását, festményeket és rajzokat, valamint illusztrált leveleket tekinthetnek meg. A tárlatot gazdagítják az egykor a festő tulajdonát képező könyvek is.

Az apartman bérlői belépőjegyet is kapnak a május 10-ig látogatható kiállításra.

A múzeum szóvivője, Amanda Hicks elmondása szerint a város River North kerületében található különleges apartman kedd esti meghirdetése után percekkel már nem volt szabad dátum februárra.

Mint az intézmény Facebook-oldaláról kiderül, az eredeti elképzelések szerint április végéig akarják bérbe adni a szobát, és a márciusi dátumokat február utolsó hetében hirdetik meg.

A szobát az Airbnb-n lehet kibérelni, ahol úgy tüntetik fel, mintha a festő saját maga adná bérbe az apartmant, hogy az így szerzett bevételből festéket vásárolhasson.