Ötödször műtötték meg bőrrákkal Hugh Jackmant

InfoRádió / MTI
2016. február 9. 22:47
Ötödik alkalommal távolítottak el rákos daganatot Hugh Jackman arcáról, és ezt az alkalmat kihasználva az ausztrál színész újult erővel kampányol a közösségi médiában annak érdekében, hogy az emberek napozás közben védekezzenek a káros sugarak ellen, és rendszeresen vessék alá magukat rákszűrésnek.

A 47 éves filmsztár orráról a közelmúltban távolítottak el egy újabb bazaliómát, vagyis bazálsejtes karcinómát, amely Jackman szerint "a rák legenyhébb formája, mégis komoly dolog". A színész feltett Instagram-oldalára egy fotót, amelyen ragtapasszal az orrán látható.

"Íme egy példa arra, mi történik, ha nem használunk napkrémet" - írta a színész, csupa nagybetűvel kérlelve követőit, hogy használjanak fényvédőt és rendszeresen ellenőriztessék magukat.

A színész azután fordult orvoshoz, hogy felesége, Deborra-Lee Furness felhívta a figyelmét egy piros foltra az orrán.

Hugh Jackman 2013 novemberében jelentette be először, hogy leoperáltak az arcáról egy bazaliómát.

A fél-rosszindulatúnak vagy fehér ráknak is nevezett bazál- vagy alapsejtes karcinóma a leggyakoribb daganat. A melanómától eltérően rendszerint nem képez áttétet, és többnyire a napfénynek kitett testrészeken, főleg az arcon, a nyakon, a vállakon keletkezik, ezért feltételezik, hogy kialakulása összefügg a nap káros sugaraival.

Jackman szülőhazájában, Ausztráliában olyan gyakori a bőrrák előfordulása, mint kevés más országban.