eur:
392.53
usd:
365.93
bux:
66780.28
2024. április 25. csütörtök Márk

Indiai iskolában portyázott egy leopárd - videó

Hat embert sebesített meg egy hím leopárd a dél-indiai Karnátaka állambeli Bengaluru egyik iskolájában.

Az incidens vasárnap történt. A helyi vadvédelmi illetékes szerint az állat feltehetőleg az iskolához közeli erdős területről tévedt be az intézménybe. Az iskola biztonsági kameráinak felvételein az látszik, ahogy az állat férfiakat támad meg a medence mellett.

A veszélyes ragadozót végül majdnem tízórás küzdelem után sikerült sarokba szorítani és elaltatni. Hatan sérültek meg, köztük egy környezetvédelmi kutató, egy erdészeti alkalmazott és egy televíziós stáb egyik operatőre is.

A nyolcéves állatot egy nemzeti parkba szállították - adta hírül a BBC News.

A leopárdok és egyéb nagymacskák gyakran betévednek lakott területekre, a környezetvédők szerint az ilyen esetek száma várhatóan növekedni fog az állatok életterének fokozatos zsugorodása miatt.

Egy közelmúltbeli számlálás szerint Indiában jelenleg 12-14 ezer leopárd él.

Tavaly több órára egy fém vizes fazékba szorult egy szomjas leopárd feje egy észak-indiai faluban.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×