eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Árverésre bocsátja érmeit a szerb vízilabdázó

Árverésre bocsátja érmeit, és az így befolyt összeget jótékonysági célra ajánlja fel Aleksandar Sapic, minden idők legjobb szerbiai vízilabdázója.

A Vecernje Novosti című szerbiai napilap pénteki beszámolója szerint a sportember bejelentette: a világversenyeken szerzett 24 érmét adja el, a pénzt pedig egy, a beteg gyerekek gyógyítását segítő alapítványnak továbbítja.

Az érdeklődők egy erre a célra létrehozott honlapon licitálhatnak a visszavonult Sapic 2005-ös világbajnokságon nyert aranyára, de akár az athéni olimpián szerzett ezüstjére vagy a Sydneyben és Pekingben kiérdemelt bronzaira is. Ezek mellett árverésre bocsátja további vb-érmeit, illetve Európa-bajnokságokon, a Világligában, a Világkupán, a LEN Kupában és a Bajnokok Ligájában szerzett medáljait.

A Blic című belgrádi napilap kiemelte, hogy Aleksandar Sapic az akció bejelentésekor úgy fogalmazott: az érmeinél csak a családja fontosabb, most mégis könnyen lemond a díjakról a rászoruló, beteg gyerekek érdekében.

Az érmek kikiáltási ára 3000 és 10 000 euró között mozog, a legtöbbet a sydneyi olimpián szerzett bronzéremért kell fizetni.

Aleksandar Sapic pályafutása során játszott a belgrádi Crvena Zvezdában és Partizanban, a vajdasági Óbecse csapatában, az olasz Camogliban és Savonában, valamint az orosz Sturmban is. 2005-ben a világ legjobb vízilabdázójává választották.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×