eur:
393.82
usd:
365.1
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Korlátozzák a lovak munkaidejét a Central Parkban

Kompromisszum született a New York-i Central Park híres fiákereinek ügyében: a városvezetőség bejelentése szerint hosszabb távon felére csökkentik a lovaskocsik számát, és korlátozzák az állatok munkaidejét.

A fiákerek számát több szakaszban 180-ról 95-re csökkentik, a lovakat pedig a jövőben a parkon belül szállásolják el istállókban - közölte vasárnap este a városi tanács.

A Central Parkban 2018. októberéig 86 kocsi és 75 ló elszállásolására alkalmas istállót alakítanak ki az 52. utcában lévők helyett, így a lovaknak nem kell többé az utcákon át hazavonulniuk. Akkortól kezdve a lovaskocsik csak a Central Parkban közlekedhetnek majd. A nem dolgozó lovakat vidékre kell küldeni, hogy pihenjenek. December elseje óta az állatokat naponta legfeljebb kilenc órán át szabad dolgoztatni.

Az NYClass nevű állatvédő csoport évek óta próbálkozik beszüntetni a hagyományos fiákereket a New York-i parkban. Online petíciójukat, amely a lovaskocsikat "kegyetlennek, embertelennek és balesetveszélyesnek" bélyegezte, több mint 35800-an írták alá. A csoport egyelőre nem reagált az új tervekre.

Bill de Blasio főpolgármester két évvel ezelőtt, hivatalba lépésekor megígérte, hogy véget vet a turisták és a filmesek körében romantikája miatt igen népszerű fiákerezésnek. Bejelentése azonban heves ellenállásokba ütközött. A főpolgármester régies hangulatú, de elektromos meghajtású autókkal helyettesítené a lovaskocsikat, az oldtimer-stílusú villanyautókat 2014-ben be is mutatták a New York-i nemzetközi autókiállításon.

A lovaskocsik mellett még Liam Neeson hollywoodi filmsztár is kiállt. "A kocsik a parkhoz tartoznak. A város jelképei, látványosságot jelentenek a turistáknak és a New Yorkban élőknek is, ráadásul munkahelyeket teremtenek" - fogalmazott a New York Timesban megjelent cikkében. Elmondása szerint lovak közelében nőtt fel, tudja, milyen egy jól tartott állat, és úgy véli, a lovak az emberekhez hasonlóan akkor a legboldogabbak, ha dolgozhatnak.

A fiákerezést ellenző állatvédők utaltak arra is, hogy már legalább három másik nagyvárosban szüntették be a lóvontatású személyfuvarozást: Londonban 1947-ben, Párizsban 1965-ben és Torontóban 1998-ban.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×