eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nem emelnek újabb vádat Bill Cosby ellen

Nem emel vádat a Los Angeles-i államügyészség Bill Cosby amerikai színész ellen két újabb szexuális bántalmazási ügyben.

Az 1965-ben történt esetnél elévülésre, a 2008-as ügyben bizonyítékok hiányára hivatkozva nem emeltek vádat.

Az egyik nőt - elmondása szerint - 17 éves korában, 1965-ben hívta meg a színész egy hollywoodi dzsesszklubba, alkoholos italokat vett neki, majd egy házba vitte, ahol szexre kényszerítette. A kaliforniai törvények alapján tíz évvel az állítólagos szexuális bántalmazás után már nem lehet vádat emelni.

Egy másik nő azért jelentette fel a 78 éves komikust, mert állítása szerint 2008-ban, 18 éves korában a Playboy-villa egy partiján Cosby alkoholt adott neki és egy barátnőjének. Ezután a nő rosszul lett, a férfi pedig azt ajánlotta neki, hogy elkíséri egy szobába, hogy lefeküdhessen. A nő elájult, majd - elmondása szerint - ruha nélkül tért magához.

Cosby ügyvédje nyilatkozatot adott ki, amely szerint a színész az adott időpontban nem volt Los Angelesben. Az ügyészi vizsgálat azt állapította meg, hogy Cosby nem szerepel a Playboy-villa 2008-as nyári eseményeinek vendéglistáján, a nő pedig, akit az állítólagos áldozat tanúként nevezett meg, tagadta, hogy ismerné a nőt és azt is, hogy ott volt a villában - olvasható az ügyészi dokumentumban.

December végén pennsylvaniai ügyészek vádat emeltek a komikus ellen szexuális bántalmazás miatt egy 2004-es ügyben. A vád szerint 2004 januárjában Cosby Philadelphia melletti lakásában elkábított és "szexuálisan megtámadott" egy karrierrel kapcsolatos tanácsokért hozzá forduló nőt. A színészt december végén letartóztatták, ám óvadék ellenében szabadlábon védekezhet. Perében az első meghallgatás január 14-én lesz.

Eddig több mint 40 nő lépett elő nemi erőszak vádjával a hírességgel szemben, aki az 1980-as években futó The Cosby Show című tévéműsorral vált ismertté. A nők állítása szerint Bill Cosby alkohollal vagy droggal kábította el áldozatait, mielőtt szexuálisan zaklatta volna őket.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×