Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Perekre számít a HIV-pozitív Charlie Sheen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Polgári perek sorára számíthat a HIV-pozitív Charlie Sheen, ám a kaliforniai törvények a filmcsillagnak kedveznek, mivel a szexuális úton történő megfertőzést mint bűncselekményt nehéz bizonyítani.

Az 50 éves amerikai színész az NBC csatorna Today című műsorának keddi adásában azt mondta, "lehetetlen", hogy bárkit is megfertőzött a betegsége diagnosztizálása óta eltelt négy évben. Mint hozzátette, őszinte volt szexpartnereivel az állapotát illetően.

A műsor egyik házigazdájának, Matt Lauernek a kérdésére válaszolva, amely szerint számít-e jogi támadásokra most, hogy felvállalta az állapotát, a Kaliforniában élő színész azt felelete, "biztos benne, hogy ez lesz a következő lépés".

A Los Angeles-i rendőrségnek és megyei ügyészségnek nincs tudomása olyan bűnügyről, amely a fertőzöttségének már tudatában lévő Sheen szexuális tevékenységével lenne összefüggésben.

A kaliforniai törvények értelmében ha valaki tudatosan teszi ki HIV-fertőzés kockázatának a partnerét azáltal, hogy védekezés nélkül létesít vele szexuális kapcsolatot, akkor a felelősségre vonáshoz be kell bizonyítani róla, hogy feltett szándéka volt a másik fél megfertőzése.

"Ez olyan állam, ahol meg kell próbálnod bántani valakit. Az, hogy az állapotodat eltitkolva létesítesz szexuális kapcsolatot valakivel, még nem számít bűnténynek az itteni törvények szerint" - mondta Scott Burris, a Temple Egyetem jog és közegészségügyi professzora.

"Ha olyasvalaki érintett egy ilyen ügyben, akiről köztudott, hogy gazdag szexuális életet él, akkor könnyen lehet azzal érvelni, hogy a felperes is túlságosan hanyag volt, amiért nem ragaszkodott a védekezéshez vagy valószínűleg mindketten vállalták a szexuális úton terjedő betegséggel való megfertőződés kockázatát" - magyarázta Burris.

Sheen a műsorban elmondta: az egyik ok, amiért a nyilvánosság elé tárta állapotát az volt, hogy véget vessen a prostituáltak és mások általi zaklatásnak. A Két pasi meg egy kicsi című televíziós sorozat korábbi sztárja szerint mostanáig nagyjából tízmillió dollárt (2,9 milliárd forintot) fizetett, hogy megvásárolja ezeknek az embereknek a hallgatását. Egyelőre nem tudni, hogy A szakasz és a Tőzsdecápák sztárja készül-e bármilyen jogi lépést tenni korábbi zsarolói ellen. Sheen ügyvédje nem reagált az ezzel kapcsolatos megkeresésre.