eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Jennifer Lawrence a "legértékesebb sztár"

Ismét Jennifer Lawrence, Az éhezők viadala-filmek főszereplője lett a "legértékesebb filmsztár", Angelina Jolie és Brad Pitt viszont kissé lejjebb csúszott a Vulture.com szórakoztatóipari honlap idei ranglistáján.

A honlap szerkesztőinek hétfőn közzétett összeállítása szerint a 25 esztendős Lawrence, aki a Napos oldal című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott, és rendkívül népszerű Az éhezők viadala-sorozat főhőseként, "nemzedéke vezető mozisztárja".

Korábban a Forbes magazinban jelent meg, hogy kolléganői közül a színésznő bevétele volt a legnagyobb, 52 millió dollár (15,1 milliárd forint) az elmúlt évben. A Vulture.com ugyanakkor olyan szempontokat is figyelembe vett a listája elkészítésekor, hogy az illető mennyire közkedvelt, hányszor emlegették a Twitteren, milyen a kritikai fogadtatása munkáinak és jelölték-e Oscarra.

Lawrence már tavaly is vezette a listát, és a további két dobogós helyen is változatlan maradt a felállás: a második Robert Downey Jr., a "Vasember", harmadik Leonardo DiCaprio.

Jolie tavalyi 6. helyéről a 17-dikre csúszott, ugyanakkor róla beszéltek a legtöbbet a közösségi oldalakon. Férje, Pitt az előző évi 9. helyről a 16-dikra esett vissza.

A 36 esztendős Chris Pratt viszont a Jurassic World és A galaxis őrzői című filmeknek köszönhetően tavalyi 57. helyéről idén egészen a 11-dikre repült, és a legrokonszenvesebb színész címét is elnyerte.

Ben Affleck Oscar-díjas színész-rendező-producer, kollégája, Joaquin Phoenix és az Emmy-díjas Amy Schumer pedig hármasban vezetik "a kritikusok által leginkább elismert" mezőnyt a Vulture listáján.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×