Rekord-sokan versengenek a Zimbabwe legcsúnyább férfija címért

InfoRádió / MTI
2015. november 13. 23:23
Nagy a vetélkedés a Zimbabwe legcsúnyább férfija címért: a szokatlan látványosság szervezői szerint rekordszámú jelentkezőt regisztráltak az idei megmérettetésre.

A Zimbabwe legcsúnyább férfija versenyt először 2011-ben rendezték meg. A látványosság szervezője, David Machowa úgy fogalmazott, a "természetes csúnyaságot" keresik a jelentkezőkben.

E szempontból az arcberendezés számít leginkább, de a jelentkezőknek kifutón is meg kell mutatniuk magukat, valamint az értékelésbe beleszámít, hogy miként válaszolnak a feltett kérdésekre.

"Az emberek mindig is szégyenként tekintettek a csúnyaságra" - magyarázta David Machowa, aki szerint a kinézet istenadta tulajdonság, amire mindenkinek büszkének kellene lennie.

Ugyan a sajátos megmérettetésnek nincs női változata, Machowa szeretné, ha a térség további országaiban rendeznének csúnyaságversenyeket.

A címet egyébként 2012 óta William Masvinu birtokolja, igaz őt akkor összesen öt jelentkezőből választottak ki. A napi 10 dollárért zöldséget rakodó férfi fődíjként 100 dollárt kapott, és egy szállodautalványt, amelyet élelmiszerre váltott be.

Reményeiben, hogy reklámszerződést is kap, csalatkoznia kellett.

Idén Harare, a zimbabwei főváros város éjszakai bárjainak hálózata 1000 dolláros főnyereményt gyűjtött össze a csúnyaságverseny győztesének.