Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Forgalomkorlátozás lesz az M1-M7 bevezető szakaszán

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Forgalomkorlátozásra kell számítani Budapesten, az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán a gyalogos-felüljáró bontása miatt péntek és szombat éjjel - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

Azt írták: szombat éjszaka az őrmezői nagy csomópont építéséhez kapcsolódóan a Sasadi úti gyalogos-felüljáró véglegesen megszűnik. Helyette a bontási munkák kezdetétől már a Beregszász útnál újonnan létesített gyalogos-aluljárón keresztül lehet közlekedni.

Az aluljáró és a járdák között a Budaörsi út irányába jelzőlámpás gyalogátkelőhely, az Alsó Beregszász útnál pedig jelzőtáblás átkelő segíti az átjutást. A munkák miatt a hétvégén forgalomkorlátozásra kell számítani, valamint módosul az 53-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 150-es, a 252-es, a 240-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es, a 972-es és a 972B járatok közlekedése - emelte ki a BKK.

Hozzátették: a Sasadi úti gyalogos-felüljáró bontását szombat éjszaka az útpálya teljes lezárása mellett végzik. Este nyolc és éjjel tizenegy óra között két-két sávot lezárnak, így ebben az időben a két szélső forgalmi sávon lehet közlekedni.

Éjjel tizenegy és hajnali öt óra között mindkét irányban a teljes útpálya lezárása mellett emelik le a hidat, illetve bontják le a lépcsőkarokat és lépcsőtornyokat. A gyalogosforgalom este hat órától már csak az új aluljárón keresztül haladhat - hangsúlyozta a BKK.

Az útpálya teljes lezárásának idején mindkét irányban az Egér út felé kell kerülni. Vasárnap hajnali öt órától újra használhatóak lesznek a forgalmi sávok - olvasható a közleményben.