eur:
394.68
usd:
370.92
bux:
66405.57
2024. április 16. kedd Csongor

Gyomorbántalmak miatt megműtötték Karel Gottot

Gyomorműtétet hajtottak végre kedden Karel Gotton, a világhírű cseh énekesen a prágai IKEM kórházban. A cseh sajtó korábban arról tudósított, hogy Gottra szívműtét vár.

A Magyarországon is népszerű énekes felesége csütörtökön este Gott Facebook-oldalán közölt részleteket a műtétről.

"Gyomorműtétről és nem szívműtétről van szó. Férjemnek váratlanul néhány napja gyomorbántalmai voltak, nem érezte jól magát, ezért már vasárnap felkereste a kórházat. Állapota a műtét után stabilizálódott, gyógyulása jól halad" - írta Ivana Gottová.

Karel Gottot nyáron szívritmuszavarral kezelték az IKEM-ben, és felesége Ivana néhány hónapja félbehagyta tévériporteri tevékenységét, hogy többet foglalkozhasson férjével. Az énekes szóvivője Gott nevében "emberiességet, udvariasságot és tisztességet" kért a médiától. A cseh sajtó, beleértve a bulvárt is, nagyon mértéktartóan foglalkozott Gott műtétjével, amelyről hivatalos tájékoztatás nem került nyilvánosságra.

Karel Gott a következő két hétre lemondta három tervezett koncertjét, de a november 14-ei dél-morvaországi Valticében tervezett fellépés egyelőre szerepel a programban.

Csehországban tavaly ismét Karel Gottot szavazták meg az év énekesének. A 76 éves Gott kora ellenére rendszeresen fellép, turnézik. Egy-egy fellépéséért átlagban 300-500 ezer koronát (3,45 millió - 5,75 millió forint) kér, és ezzel az ő gázsija a legmagasabb a cseh énekesek között. Az idei őszi csehországi és szlovákiai megaturnéjára már elővételben több mint százezren váltottak jegyet.

A cseh sajtóban közölt statisztikák szerint Karel Gottnak eddig összesen 288 lemeze és más hanghordozója jelent meg, számos hanghordozó több kiadásban is, illetve külföldi kiadásokban, változatokban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×