Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Óvodába behatoló barnamedvét lőttek le - videó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Feltehetően kiéhezett barnamedve hatolt be az orosz Távol-Keleten fekvő Habarovszk egyik óvodájának udvarára, miután látogatást tett egy bevásárlóközpontban. A medvét az óvodában lelőtték, ami kiváltotta az állatvédők felháborodását.

Az orosz médiában közzétett videofelvételeken látni lehet a medvét, amint szerdára virradó éjjel kétségbeesetten kóborol a bezárt bevásárlóközpont folyosóin.

A helyi rendőrség szerint az állat végül kijutott a 600 ezres lakosú Habarovszk déli részén fekvő bevásárlóközpontból, majd behatolt egy óvoda udvarára.

"Mielőtt megérkezett volna az állatorvosi szolgálat, lelőtték a medvét, hogy ne tudjon a lakosokra támadni" - közölte a Habarovszki területi Nyomozó Bizottság.

A vadállat tragikus vége felháborította az állatvédőket, akik szerint élve el lehetett volna fogni a medvét.

"A rendőrség teljesen megőrjítette a medvét, amikor megpróbálta kifüstölni. Amikor pedig tényleg pánikba esett és védekezni kezdett, lelőtték" - mondta Natalja Kovalenko, egy helyi állatvédő szervezet vezetője a Vesztyi.ru hírportál szerint.

Az orosz Távol-Keletet sújtó nyári árvizek után egyre több kiéhezett medve hatol be lakott övezetekbe az ősz eleje óta. A helyi hatóságok szerint csak a Habarovszki területen öt medvetámadást jelentettek, amelyek közül egy halállal végződött.