Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A szexrovatot nő vezeti majd a Playboy magazinnál

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Eltűnnek az anyaszült meztelen nők a Playboy magazinból.

Hugh Hefner, a férfimagazin 89 esztendős alapító-főszerkesztője szeptemberben fogadta el Cory Jones, a lap vezető szerkesztőjének javaslatát, hogy fejezzék be a teljesen meztelen női képek közlését - számolt be róla hétfőn a The New York Times.

A Playboy értékelése szerint manapság már nem kuriózum egy ruhátlan nő fotója, hiszen a bárki számára hozzáférhető internet tele van ilyesmivel, így inkább megmaradnak a provokatív pózokban fotózott nőknél, akik azonban már nem lesznek teljesen meztelenek a képeken.

Az először 1953-ban, Marilyn Monroe-val a címlapján megjelent magazint 1975-ben még 5,6 millió példányban nyomták, jelenleg azonban mindössze 800 ezer példányban fogy. A lapot az idők során sokan támadták: a jobboldali politikai erők a meztelen fotók miatt, a baloldalról a feministák pedig amiatt, hogy a magazin szexuális tárgyakká alacsonyítja a nőket.

A Times szerint további változások is várhatók a Playboynál: még vita tárgya, hogy megtartsák-e a kétoldalas, kivehető posztert, azt azonban már eldöntötték, hogy a lap szexrovatát nő vezeti majd.

A magazin története során gondot fordított arra, hogy neves írók szerepeljenek a szerzői között: Kurt Vonnegut, Joyce Carol Oates, Vladimir Nabokov, James Baldwin és Alex Haley írásai is megjelentek lapjain elégedettséggel töltve el azokat a férfiakat, akik váltig állították, hogy nem csak a meztelen fotók miatt veszik az újságot. A Playboy emellett olyan történelmi személyiségekkel is közölt interjúkat, mint Fidel Castro, Martin Luther King Jr., Malcolm X és John Lennon.