eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Háromszor öklelte fel a bika, de épségben megúszta

Háromszor öklelte fel a bika, mégis, csodával határos módon, komoly sérülések nélkül megúszta az esetet egy férfi a kelet-spanyolországi Almassora városában rendezett bikafuttatáson - adta hírül az El Periódico Mediterráneo című napilap.

A városka egyik terén felhúzott rögtönzött arénát rácsok választják el a nézőktől, amelyek között könnyen át lehet bújni, és a vakmerőbbek így egészen közel juthatnak a bikákhoz. Így tett az 55 éves férfi is, akinek azonban már nem volt ideje visszajutni a biztonságos részre, a bika olyan magasra öklelte, hogy megpördült a levegőben, majd ugyanez még kétszer megismétlődött. Ekkor sikerült az állat figyelmét elterelni a földön fekvő emberről, akit gyorsan kihúztak az arénából.

A férfit azonnal megvizsgálták a mentők, de mivel csak karcolásai voltak, nem kellett kórházba vinni, saját lábán távozhatott.

Idén már tizenketten haltak meg bikafuttatáson Spanyolországban, jóval többen mint az előző években. Ennek oka, hogy a gazdasági válság után azon városok egy része, amelyek korábban anyagi okok miatt lemondtak a bikafuttatásokról, most újra szerveznek ilyen eseményeket. Becslések szerint idén mintegy 16 ezer önkormányzat tervezett bikafuttatást- és viadalokat, ami kétezerrel több mint az előző évben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×