Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ecclestone szerint tulajdonosváltás várható idén a Formula-1-ben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone kedden elárulta, hogy a CVC Capital Partners még idén eladhatja többségi tulajdonrészét a versenysorozatot működtető gazdasági társaságban.

A 84 éves Ecclestone hozzátette: tudomása szerint a CVC társelnöke, Donald Mackenzie el akarja adni a cég tulajdonrészét, amelyre három érdeklődő is van. Konkrétan egyiküket sem nevesítette, de elmondta, hogy az adás-vételre még ebben az évben sor kerülhet.

Saját magával kapcsolatban megjegyezte, hogy nem gondolkodik a nyugdíjba vonuláson, nem szeretne búcsút mondani jelenlegi szerepkörének, annál is inkább, mert az egyik vevőjelölt már felvette vele a kapcsolatot, és megkérdezte, hogy maradna-e.

A luxemburgi befektetési társaság 2006 óta rendelkezik többségi tulajdonrésszel, amelytől - Ecclestone szerint - most nyereséggel, hétmilliárd euró ellenében válhat meg. Nyár elején egy katari befektetői csoportot, illetve Stephen Rosst, a Miami Dolphins amerikaifutball-csapat tulajdonosát emlegették az érdeklődők között, a Red Bull alapítóját, az osztrák Dietrich Mateschitzet pedig évek óta a tulajdonosjelöltek között tartják számon.

Mackenzie júliusban még kizárta az értékesítés lehetőségét, de egyesek szerint ezzel csak a vételárat akarta növelni.