eur:
392.82
usd:
367.89
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ecclestone szerint tulajdonosváltás várható idén a Formula-1-ben

A Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone kedden elárulta, hogy a CVC Capital Partners még idén eladhatja többségi tulajdonrészét a versenysorozatot működtető gazdasági társaságban.

A 84 éves Ecclestone hozzátette: tudomása szerint a CVC társelnöke, Donald Mackenzie el akarja adni a cég tulajdonrészét, amelyre három érdeklődő is van. Konkrétan egyiküket sem nevesítette, de elmondta, hogy az adás-vételre még ebben az évben sor kerülhet.

Saját magával kapcsolatban megjegyezte, hogy nem gondolkodik a nyugdíjba vonuláson, nem szeretne búcsút mondani jelenlegi szerepkörének, annál is inkább, mert az egyik vevőjelölt már felvette vele a kapcsolatot, és megkérdezte, hogy maradna-e.

A luxemburgi befektetési társaság 2006 óta rendelkezik többségi tulajdonrésszel, amelytől - Ecclestone szerint - most nyereséggel, hétmilliárd euró ellenében válhat meg. Nyár elején egy katari befektetői csoportot, illetve Stephen Rosst, a Miami Dolphins amerikaifutball-csapat tulajdonosát emlegették az érdeklődők között, a Red Bull alapítóját, az osztrák Dietrich Mateschitzet pedig évek óta a tulajdonosjelöltek között tartják számon.

Mackenzie júliusban még kizárta az értékesítés lehetőségét, de egyesek szerint ezzel csak a vételárat akarta növelni.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×