Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csak a Blaháig jár hétvégén a négyeshatos

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Felső-vezeték csere miatt villamospótló buszok közlekednek hétvégén a 4-es és 6-os villamos vonalán, a Széll Kálmán tér és Blaha Lujza tér között. A BKK közlekedési szervezési osztályának vezetője elmondta: a munkálatok miatt három hétvégén lesz korlátozás.

"A Nagykörúton folytatódik a villamos-troli felső-vezeték kereszteződések cseréje. A most tervezett munkák olyan csomópontokon kerülnek elvégzésre, amelyeket a tavaszi vágányzár nem érintett" - mondta tarsoly András, a BKK közlekedési szervezési osztályának vezetője az InfoRádiónak.

Hozzátette: a tavaszi vágányzár idején a Széll Kálmán tértől az Oktogonig jártak villamospótló autóbuszok, a mostani hétvégén a Király utcai felső-vezeték keresztezést fogja kicserélni a BKV, ezen a szakaszon a tavaszi felújítás során végig közlekedtek a villamosok.

A trolibusz felső-vezeték csere több ütemben történik majd, hiszen ez egy teljesen más feladat elvégzését jelenti, mint a tavaszi vágányzár, amikor vágányfelújításokat végeztek az Oktogon és a Széll Kálmán tér közötti szakaszon. Akkor jelentős mennyiségű pótlóbuszra volt szükség, viszonylag hosszú időn keresztül, most azokat a troli keresztezéseket cserélik ki, amelyek ebbe a szakaszba nem tartoztak bele.

"Összesen 4 keresztezés érintett a nagykörúti szakaszon: a Király utcai, a Wesselényi utcai, a Dohány utcai és a Baross utcai keresztezések, ezeket fogjuk összesen 3 hétvége alatt kicserélni" - fogalmazott az osztályvezető. Mindhárom hétvége októberben lesz, és a nagykörúti villamosok helyett egyes szakaszokon pótlóbuszok fognak közlekedni.

A keresztezésekbe sokkal megbízhatóbb troli és villamos elemek kerülnek a nagykörúti vonalon. Ez mind a villamosok, mind a trolibuszok üzemében megbízhatóbb forgalmat jelentenek majd.

"Sokkal modernebb eszközökre cseréljük le a jelenlegi felső-vezetéki idomokat, és úgy gondoljuk, ezek a cserék az üzembiztonságot jelentősen megnövelik a következő mintegy 15-20 évre" - véli Tarsoly András.

A munkálatokat kifejezetten a hétvégi időszakra ütemezik, mert ilyenkor sokkal kisebb az utasforgalom.

Október 3-án és 4-én a munkák miatt a nagykörúti villamosok a dél-budai állomások felől csak a Blaha Lujza térig fognak közlekedni, és a Blaha Lujza tértől a Széll Kálmán térig villamospótló autóbusszal lehet majd utazni. A felső-vezeték keresztezések mellett további karbantartási munkák is elvégzésre kerülnek a nagykörúti vonalon.

Hanganyag: Kálló Izabella