eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ügyvéd, rendőr és orvos is őrizetben visszaélés miatt

Ügyvédet és hat társát, köztük rendőröket, orvost és nővéreket vett őrizetbe az ügyészség. A vádhatóság azért indítottak eljárást a jogi képviselő ellen mert közlekedési baleset sértettjeinek személyes adatait pénzért szerezte meg.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján azért indult nyomozás a Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztályán, mert egy kaposvári ügyvéd, akinek fő profilja közúti balesetek sértettjeinek kártérítése volt, úgy növelte ügyfélkörét, hogy ilyen ügyek sértettjeinek adatait - pénzért rendőröktől, orvostól, valamint nővérektől megszerezte. A sértettek nevének, címének, telefonszámának, és az általuk elszenvedett sérülésekre vonatkozó adatoknak a kiszolgáltatásáért a rendőröknek, az orvosnak és a nővéreknek sértettenként több 10 ezer forint nagyságrendű összeg járt, de csak abban az esetben, ha a kiszivárogtatott információk alapján felkeresettek az ügyvéddel a képviseletük ellátására aláírták a meghatalmazást.

Az ügyvédet 3 rendbeli folytatólagosan, bűnszövetségben, üzletszerűen megvalósított, hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntettének, 83 rendbeli bűnszövetségben megvalósított különleges személyes adattal visszaélés vétségének, valamint 3 rendbeli folytatólagosan, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett felbujtóként megvalósított közfeladati helyzettel visszaélés bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztálya.

Az ügyvéd mellett a gyanúsítottak között van négy rendőr, az érintett kórház egy orvosa és két nővére, továbbá egy civil, akik közvetlenül vagy közvetve pénzért kiadták a különleges személyes adatokat. A férfi ügyvédként dolgozó felesége és titkárnője - a megalapozott gyanú szerint - bűnsegédként segítséget nyújtott a bűncselekmények elkövetéséhez.

A Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztálya hétfőn a gyanúsítottként kihallgatottak közül 7 embert őrizetbe vett. Legkésőbb szerdán döntenek arról, hogy kezdeményezik-e az előzetes letartóztatásukat - olvasható az ügyészségi közleményben.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×