eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Eloltották a világ egyik legmagasabb felhőkarcolójában keletkezett tüzet

Több óra után sikerült eloltani a világ egyik legmagasabb felhőkarcolójában szombatra virradóra keletkezett tüzet Dubajban, az Egyesült Arab Emírségekben.

A Gulfnews hírügynökség beszámolója szerint a tűz a 348 méter magas, 79 szintes épület 50. emeletén keletkezett, a lángok nem sokkal később már a 70. szintet is elérték. Az utcára olvadt üveg és fémdarabok estek. A tűzoltók munkáját megnehezítette az erős szél, de végül sikerült eloltaniuk a tüzet, amelynek megfékezésén 12 tűzoltóautó legénysége dolgozott.

A The Torch (Fáklya) néven ismert felhőkarcoló több ezer lakóját kellett biztonságba helyezni, többen közülük azonban füstmérgezést szenvedtek kimenekítésük közben. Evakuálták két közeli épület lakóit is. Õk visszatérhetnek otthonukba, a kigyulladt épületbe azonban várhatóan még napokig nem engedik vissza az ott élőket.

A The Torch lakói szerint az utóbbi időben többször is hamis tűzriadó volt az épületben, amely 2011-ben lett kész.

Azt továbbra sem tudni, hogy mi okozta a tüzet.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×