Túl van az életveszélyen a spanyol bikafutatáson felöklelt amerikai

InfoRádió / MTI
2015. február 16. 22:37
Túl van az életveszélyen az a húszéves amerikai férfi, akit egy spanyolországi bikafuttató fesztiválon öklelt fel az egyik állat.

Benjamin Millernek már valószínűleg nem lesz több műtétje - közölte hétfőn Salamanca város kórházának egy munkatársa.

A férfi több sérülést szenvedett szombaton, a közeli Ciudad Rodrigo fesztiválján. A combján lévő 40 centiméteres sebet egy feldühödött bika ejtette.

A felvételeken látszik, ahogy az állat többször is felökleli Millert, döfködi és lökdösi a földön a fájdalomtól szenvedő férfit. Végül a segítségére sietőknek sikerült őt biztonságos helyre húzni az utcáról.

Spanyolországban gyakoriak a bikafuttatások, minden évben sok a sebesült ilyenkor. A leghíresebb bikafuttatást Pamplonában rendezik júliusban, San Fermín ünnepén.

A futtatások több száz résztvevője teszi próbára bátorságát, amikor sebesen rohan az állatok előtt a városok utcáin a bikaviadalok számára épített arénáig. A helyi kórházak általában felkészültek a fesztiválok sérültjeinek ellátására. A Ciudad Rodrigó-i bikafuttatás két másik szerencsétlenül járt résztvevője, egy skót és egy spanyol férfi könnyebb sérüléseket szenvedett.