Halálos selfie

InfoRádió / MTI
2015. február 4. 18:55
Selfie készítés lehetett az oka annak, hogy lezuhant egy kisrepülőgép tavaly Denver közelében, a szerencsétlenségben életé vesztette a pilóta és egyetlen utasa - közölte az amerikai nemzeti közlekedésbiztonsági hivatal.

A jelentés szerint a Cessna 150K's típusú repülőgép fedélzetén lévő GoPro kamera nem sérült meg a légi balesetben. A kamera felvételei rögzítették, amint a pilóta és más utasai rendszeresen készítettek fényképeket magukról mobiltelefonjaikkal, gyakran még vakut is használva a május 31-én bekövetkezett szerencsétlenség előtti különböző rövidtávú utakon.

A halálos kimenetelű útról ugyan nem készült videofelvétel, de a pilóta mobiltelefon-használatát tanúsító, a végzetes napról származó bizonyítékok arra mutatnak, hogy a mobiltelefon használata hozzájárult ahhoz, hogy elveszítse uralmát a repülőgép felett - erre a következtetésre jutottak a baleset vizsgálói.

Eric Weiss, a hivatal szóvivője az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, a közlekedésbiztonsági hivatal idén nagy hangsúlyt fektet arra, hogy felhívja a figyelmet a legkülönbözőbb figyelemelterelő körülményekre, mint amilyen a selfie készítés is.