eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma

Autós "pandatúra" indul Szecsuanba

Nagyszabású autós túra indul az óriáspandák kínai hazájába, Szecsuan tartományba azokból az európai országokból, amelyeknek valamely állatkertjében pandát is tartanak.

A 21 ezer kilométeres utat 65 nap alatt teszi meg 13 terepjáróval a 40 tagú expedíció, amelynek Ausztriából, Belgiumból, Franciaországból, Nagy-Britanniából, Németországból és Spanyolországból lesznek résztvevői - jelentették be egy hétfői sajtótájékoztatón a bécsi (schönbrunni) állatkertben.

A szecsuani turisztikai hivatal a pandát tartó állatkertek képviselőit hívta meg látogatásra Szecsuanba, ahol az óriáspandák 80 százaléka él. Ausztriából a schönbrunni intézmény két munkatársa, két fiatal tiroli biológusnő vesz részt a maratoni kiránduláson, amelyről filmet forgat a kínai állami televízió és a BBC is.

A "panda jegyében" Kínába látogató nemzetközi csoport május 15-én indul útnak és a déli selyemúton - Olaszországon, Görögországon, Törökországon, Iránon, Pakisztánon, Indián, Bangladesen és Mianmaron keresztül - éri el a délnyugat-kínai tartományt.

A Schönbrunnban élő, Kínától kölcsönkapott pandapárnak, Yang Yangnak és Long Hunak már háromszor is voltak utódai: 2007-ben, 2010-ben és 2013-ban. A két idősebb pandakölyök a kétéves kort elérve már visszakerült Kínába, egy ottani tenyésztőközpontba.

A bécsi állatkert Európában az egyetlen, ahol természetes úton fogant utódja a pandáknak.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×