Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szigethalmon és Ráckevén is kábítószert találtak a rendőrök

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két Pest megyei településen, Szigethalmon és Ráckevén is nagyobb mennyiségű kábítószergyanús növényt és drog előállítására használt eszközöket foglaltak le egy-egy családi házban - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy múlt pénteken egy szigethalmi családi ház kertjében és pincéjében több mint 30 tő - eltérő fejlettségű - kábítószergyanús növényt, valamint azok termesztéséhez szükséges speciális berendezéseket foglaltak le a szigetszentmiklósi rendőrök. A házból ezen felül csaknem 120 gramm szárított, kábítószergyanús növény, a hűtőből és egy széfből pedig körülbelül 300 gramm fehér por, valószínűleg anfetamin került elő.

A nyomozók a helyszínen elfogtak és előállítottak egy 39 éves tököli férfit és egy szintén 39 éves tököli nőt, mindkettőjük kábítószer-gyorstesztje pozitív lett. Ellenük kábítószer-kereskedelem, illetve kábítószer birtoklásának a megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - tette hozzá a szóvivő.

Beluzsárné Belicza Andrea közlése szerint vasárnap a ráckevei járőrök egy helyi családi ház kertjében figyeltek fel több mint 40 tő kábítószergyanús növényre, amelyekről az igazságügyi szakértő később megállapította, hogy kannabisz egyedek.

A marihuána alapanyagául szolgáló növényt egy 56 éves ráckevei lakos termesztette, hogy a drogot később értékesíthesse. A férfit - aki beismerte tettét - kábítószer-birtoklás gyanúja miatt hallgatták ki, és őrizetbe vették - tájékoztatott a szóvivő.