eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Több ezer motoros vonult az augusztusi baleset helyszínére

Több ezer romániai motoros vonult szombaton délután Kézdiszentlélekre (Sanzieni), ahol augusztus 10-én halálos kimenetelű motoros baleset és önbíráskodás történt - írta szombaton a maszol.ro portál.

A bukaresti Chopper Academy MC Románia klub által kezdeményezett akcióhoz mintegy harminc romániai motoros klub csatlakozott. A több kilométer hosszú felvonulásban a szervezők becslése szerint mintegy 3500 motoros vett részt. A szervezők felkérték a résztvevőket, hogy legyen békés, erőszakmentes a felvonulás. A kéréshez mindannyian tartották magukat.

A motorosok többsége a leállított motorja elé helyezte a bukósisakját, és gyertyát gyújtott a szentléleki baleset 37 éves áldozata előtt. A maszol.ro tudósítása szerint a helyszínt negyede annyi csendőr biztosította, mint amennyit a magyarországi Gój Motorosok két tagjának az augusztus végi érkezésekor Kézdiszentlélekre vezényeltek.

A székelyföldi faluba bevonuló motorosokat a hatóságok korábbi tiltása ellenére sorfalat alkotva fogadták, és meg is tapsolták a helybéliek.

A motorosok vezetői kijelentették, azért tartották szükségesnek a felvonulást, mert elégedetlenek a kézdiszentléleki balesettel és önbíráskodással kapcsolatos nyomozás ütemével. Hozzátették, mindaddig megismétlik a motoros felvonulásokat, míg a hatóságok biztosítani tudják, hogy a kézdiszentlélekihez hasonló esetek nem történhetnek.

Az augusztus 10-én történt kézdiszentléleki balesetben egy 37 éves szovátai motoros vesztette életét azt követően, hogy megpróbált elkerülni egy az úttesten szabálytalanul átkelő 11 éves kislányt.

Az eset amiatt került a média figyelmének középpontjába, hogy a megsérült kislány rokonsága megvert és megkéselt egy másik motorost, aki segítséget nyújtani állt meg a helyszínen. Motoros fórumokon elterjedt az a hír, hogy az első motoros nem a baleset következtében vesztette életét, hanem meglincselték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×