eur:
392.89
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Szarvasburger és halászlé a Vajdahunyad várban

Megkezdődött az Első Hal- és Vadfesztivál Budapesten a Vajdahunyad várban. A hétvégén is tartó gasztronómiai programon kóstolhatnak szarvasburgert és vaddisznó-kolbászt is - mondta Necz István főszervező.

"Van egy szeretett kisgyermekünk, a budapesti halfesztivál, ami kétszer már megszervezésre került, és van a bárányfesztiválunk, amit most először tartottunk Húsvétkor a Vajdahunyad várban. Úgy döntöttünk, hogy miért ne tarthatnánk ősszel egy hal- és vadfesztivált" - mondta az InfoRádiónak Necz István, az Első Hal- és Vadfesztivál főszervezője.

A halas és vadas szereplők mind kint vannak a rendezvényen - fogalmazott a főszervező hozzátéve, az egyik legnagyobb látványosságuk a szegedi Halászcsárda, akik egy 300 négyzetméteres sátorral érkeztek, óriási halat sütnek roston, egészben sütnek ökröt és kihozták az ötezer literes óriás bográcsukat is, amely nemcsak Magyarország, hanem a világ legnagyobb halászleves bográcsa.

"Lehet itt élő állatokkal is találkozni, és nagyon-nagyon sok finomságot lehet kóstolni" - hívta fel a figyelmet Necz István. Emellett vannak kézműves élelmiszerek és van egy kézműves vásár. Szerinte a rendezvényen - amely egyébként ingyenes - mindenki meg fogja találni a számítását.

A klasszikus vaddisznópörköltön, szarvaspörköltön túl egészen a szarvashamburgerig, a szegedi, a bajai halászléig több mint száz fajta étel kóstolható meg, magyarok és nemzetköziek egyaránt - fogalmazott a főszervező. Lehet friss halat is kapni a rendezvényen, vadhúsból készült kolbászokat, szarvasszalámit, sajtokat és mindenféle kézműves élelmiszert, illetve a hozzájuk tartozó friss fűszernövényeket, illetve "szögedi" piros paprikát.

A témával bővebben foglalkozik az InfoRádió Barangoló című műsora szombaton délelőtt 9 órától.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×