Szarvasburger és halászlé a Vajdahunyad várban

Infostart
2014. szeptember 20. 07:35
Megkezdődött az Első Hal- és Vadfesztivál Budapesten a Vajdahunyad várban. A hétvégén is tartó gasztronómiai programon kóstolhatnak szarvasburgert és vaddisznó-kolbászt is - mondta Necz István főszervező.

"Van egy szeretett kisgyermekünk, a budapesti halfesztivál, ami kétszer már megszervezésre került, és van a bárányfesztiválunk, amit most először tartottunk Húsvétkor a Vajdahunyad várban. Úgy döntöttünk, hogy miért ne tarthatnánk ősszel egy hal- és vadfesztivált" - mondta az InfoRádiónak Necz István, az Első Hal- és Vadfesztivál főszervezője.

A halas és vadas szereplők mind kint vannak a rendezvényen - fogalmazott a főszervező hozzátéve, az egyik legnagyobb látványosságuk a szegedi Halászcsárda, akik egy 300 négyzetméteres sátorral érkeztek, óriási halat sütnek roston, egészben sütnek ökröt és kihozták az ötezer literes óriás bográcsukat is, amely nemcsak Magyarország, hanem a világ legnagyobb halászleves bográcsa.

"Lehet itt élő állatokkal is találkozni, és nagyon-nagyon sok finomságot lehet kóstolni" - hívta fel a figyelmet Necz István. Emellett vannak kézműves élelmiszerek és van egy kézműves vásár. Szerinte a rendezvényen - amely egyébként ingyenes - mindenki meg fogja találni a számítását.

A klasszikus vaddisznópörköltön, szarvaspörköltön túl egészen a szarvashamburgerig, a szegedi, a bajai halászléig több mint száz fajta étel kóstolható meg, magyarok és nemzetköziek egyaránt - fogalmazott a főszervező. Lehet friss halat is kapni a rendezvényen, vadhúsból készült kolbászokat, szarvasszalámit, sajtokat és mindenféle kézműves élelmiszert, illetve a hozzájuk tartozó friss fűszernövényeket, illetve "szögedi" piros paprikát.

A témával bővebben foglalkozik az InfoRádió Barangoló című műsora szombaton délelőtt 9 órától.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást