Szombaton tartják a balatoni hajózás napját

InfoRádió / MTI
2014. szeptember 18. 22:22
Színes programokat tartanak szombaton Siófokon, ahol első alkalommal a nagyközönséget is várják a balatoni hajózás napján.

Kecskésné Horváth Tünde, a hajózási társaság munkatársa az MTI-nek elmondta, hogy a korábbi években csak a cég dolgozóinak és családtagjainak tartották meg a balatoni hajózás napját, mostantól azonban nyilvánossá teszik az eseményt, ezzel is színesítve az őszi Balaton programkínálatát.

Szombaton déltől többféle hajós program közül lehet választani: lesz sétahajózás a Szaturnusz kalandvitorlással és a Tünde nosztalgiahajóval, gyerekhajó gyermekműsorral és élményhajózás gyorshajóval.

Délután koncertet tartanak a siófoki hajóállomásról induló kompon, amelyen a The Carbonfools játszik. Délután a kikötőben bemutatókat tart a Magyar Honvédségi járőrnaszádja, a vízimentők sürgősségi mentőhajója és a Balatoni Vízirendészet rendőrségi motorosa, valamint a szárazföldön a tűzoltók.

A balatoni hajózási szezon hivatalosan október 5-én véget ér, de ha az időjárás engedi, akkor az önkormányzati tulajdonban lévő társaság tovább üzemelteti több menetrendszerinti hajójáratát és sétahajóját is az októberi hétvégeken.